13. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korma kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ⁢výborný recept na luxusní kormu s kuřecím masem? Připravte si tento ‌lahodný jemný kari, který vás okouzlí bohatou směsí ‌koření a křehkou konsistencí kuřecího masa. Recept je jednoduchý a rychlý, takže si můžete vychutnat tuto tradiční indickou specialitu i‍ v případě, že nemáte hodiny času. Nebojte se experimentovat s přísadami ⁤a přidejte do kormy ⁤své vlastní oblíbené⁢ ingredience pro ještě větší⁣ chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept na kormu kuřecího masa a​ potěšte své chuťové pohárky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl ‍a pepř podle chuti

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte na kostky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
  2. Přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky a smažte, dokud nezezlátne.
  3. Přisypejte kari⁢ koření, mletý kmín, mletou skořici, mletý koriandr, kurkumu a červenou papriku ‍a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  4. Přidejte kokosové mléko a pokud je potřeba, přilijte trochu‍ vody, aby byla‍ konzistence‍ krémovitá.
  5. Přiveďte k varu a⁣ vařte na mírném ohni přibližně 20-30 minut, dokud maso‍ nezměkne a omáčka se zahuští.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým‍ chlebem.