12. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli al pomodoro je klasické italské jídlo, které vás okouzlí plnou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento recept se zaměřuje na domácí přípravu čerstvých ravioli plněných lahodným ricottovým sýrem a směsí bylinek, které se pak podávají s voňavou a bohatou rajčatovou omáčkou. Každé sousto je plné jemnosti a výrazného italského charakteru, který vás rozhodně nezklame. Překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným receptem na ravioli al pomodoro.
Suroviny
- 500 g ravioli (plněné těstoviny)
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného bazalku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- parmezánový sýr na posypání
Postup
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte ravioli a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a smažte ho spolu s cibulí asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte krájená rajčata z konzervy, oregano a bazalku. Dochucete solí a pepřem. Vařte omáčku na středním plameni asi 10 až 15 minut, nebo dokud se omáčka zahustí.
- Sceděné uvařené ravioli přendejte na talíře a zalijte je připravenou omáčkou.
- Posypejte parmezánovým sýrem a podávejte ihned.