12. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, zelo, vepřo, zelí
zdroj: Recepty 24/7

Knedlo, zelo, vepřo, zelí je⁣ tradiční​ české jídlo,⁢ které se skládá z‍ domácích ‌houskových​ knedlíků, pečeného⁣ vepřového masa ‌a dušeného zelí. Tento recept ⁣je oblíbený především pro svou sytou chuť a ⁣skvěle se ‍hodí jako​ hlavní jídlo na nedělní oběd. Připravte si ho jednoduše doma⁣ a vychutnejte‌ si jeho ⁤dokonalou ‌kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500 ​g brambor
  • 300‍ g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 700 g vepřového⁣ masa
  • 500‍ g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2 lžíce ⁤oleje
  • pepř
  • kari‌ koření

Postup

  1. Nejprve si‍ připravíme​ bramborové knedlíky. ⁤Brambory uvaříme ve‌ slupce, oloupeme a nastrouháme na⁤ jemném struhadle.
  2. Do nastrouhaných brambor přidáme‍ mouku,⁢ vejce a ⁣sůl.‍ Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme hladké‍ těsto.
  3. Z⁣ těsta vytvarujeme váleček, který ​rozdělíme na menší kousky. Z každého⁣ kousku vytvoříme knedlík​ a‌ vaříme⁣ ve​ vroucí ‍osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Vepřové⁣ maso nakrájíme na menší kostky⁣ a osolíme. Na oleji opečeme maso ‌ze všech ‌stran,‌ dokud není zlatě hnědé.
  5. Cibule nakrájíme⁣ na kostičky a ⁢přidáme k masu. Společně orestujeme, dokud cibule nezezlátne.
  6. Přidáme kysané zelí, pepř a kari koření. Vše promícháme ‍a podusíme pod pokličkou, dokud⁤ zelí nezměkne.
  7. Knedlíky podáváme⁣ s vepřem, zelím ⁢a cibulí.