12. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na výborné jídlo, vyzkoušejte kuřecí korma s cizrnou! Tento chutný indický pokrm je plný exotických přísad a skvěle se hodí jako hlavní jídlo. Ulehčete si přípravu díky našemu jednoduchému receptu a dopřejte si skvělou chuťovou explozi plnou aromatických koření a jemného kuřecího masa. Nechte se unést indickou kuchyní a připravte si kuřecí korma s cizrnou ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (krůtí nebo kachního) nakrájeného na kostky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce korma koření (můžete si vyrobit domácí směs nebo zakoupit hotové)
- 400 g cizrny (z konzervy nebo předem uvařené)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- na servírování: čerstvá koriandr nebo petrželka (nasekaná), vařená rýže nebo naan chléb (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, dokud změkne a lehce zezlátne.
- Přidáme nasekaný česnek a korma koření. Promícháme a chvíli podusíme, dokud se vytvoří aromatická pasta.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho, dokud není zvnějšku zlatě hnědé. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme cizrnu a kokosové mléko. Zamícháme a přivedeme k varu.
- Zmírníme plamen a necháme kormu vařit asi 10-15 minut, dokud kuřecí maso není úplně propečené a omáčka mírně zahoustne.
- Podáváme s vařenou rýží nebo naan chlebem. Posypeme nasekanou koriandrem nebo petrželkou.