12. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí korma s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

‌ Pokud hledáte recept ​na výborné jídlo, vyzkoušejte kuřecí korma s cizrnou! Tento chutný indický pokrm ‍je​ plný exotických přísad a skvěle se ‍hodí jako hlavní jídlo. Ulehčete si přípravu ⁤díky našemu jednoduchému receptu a dopřejte si skvělou chuťovou⁣ explozi plnou ​aromatických koření⁣ a jemného kuřecího masa. Nechte se unést ⁢indickou kuchyní a ‌připravte si kuřecí​ korma s ‌cizrnou ještě dnes!

Suroviny

  • 400​ g kuřecího masa (krůtí nebo kachního) nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, jemně ⁤nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce korma⁢ koření (můžete si vyrobit domácí směs nebo zakoupit hotové)
  • 400 g cizrny (z konzervy nebo předem uvařené)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce‌ oleje
  • sůl a pepř podle⁣ chuti
  • na⁢ servírování: čerstvá⁣ koriandr nebo petrželka (nasekaná),⁤ vařená ‌rýže nebo naan chléb (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, ​dokud změkne a ⁤lehce zezlátne.
  2. Přidáme nasekaný česnek⁤ a korma koření. Promícháme a chvíli podusíme, dokud se vytvoří aromatická pasta.
  3. Přidáme‍ kuřecí maso a⁢ opékáme ho, dokud není zvnějšku zlatě hnědé. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Přidáme cizrnu a kokosové mléko. Zamícháme a přivedeme k varu.
  5. Zmírníme plamen a necháme kormu vařit asi ⁣10-15‌ minut, dokud kuřecí maso není úplně propečené a omáčka mírně zahoustne.
  6. Podáváme s vařenou rýží nebo naan chlebem. Posypeme nasekanou koriandrem nebo petrželkou.