11. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí biftek s lahodnou omáčkou – jednoduchý a chutný recept pro milovníky masa. Biftek perfektně opečený, jemně šťavnatý a podávaný s omáčkou, která umocňuje jeho chuť. Překvapte své blízké výjimečným jídlem a zkuste tento recept na hovězí biftek s omáčkou ještě dnes.
Suroviny
- 4 kusy hovězích bifteků
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 250 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce čerstvého petrželového lístku (nasekaného)
Postup
- Nejprve opláchněte hovězí bifteky a osolte a opepřete je podle chuti.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte bifteky z každé strany asi 3-4 minuty, nebo podle preferovaného stupně propečení. Poté je odložte na talíř a nechte odpočinout.
- Do stejné pánve přidejte česnek a cibuli a restujte je do měkka.
- Přilijte hovězí vývar a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje o polovinu.
- Pak přidejte smetanu, hořčici a petrželový lístek a promíchejte. Můžete omáčku ochutit a přidat další sůl a pepř podle chuti.
- Omáčku přiveďte k varu a pak snižte teplotu na střední. Povařte ještě asi 2-3 minuty, nebo dokud se omáčka nezahustí.
- Mezitím si pořádně rozehřejte grilovací pánvičku a na ni dejte odpočinuté bifteky. Opečte je z každé strany asi 1-2 minuty, nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
- Servírujte bifteky s omáčkou. Můžete je doplnit přílohou dle vaší volby, jako jsou brambory, rýže nebo pečená zelenina.