Hledáte chuťovou explozi ve své kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na směs indických koření s kuřecím masem! Tento exotický pokrm je plný aromatických koření, která rozvíjejí bohaté indické chutě. Uvařte si křehké kousky kuřecího masa, které jsou poté zalité směsí koriandru, kurkumy, kardamomu a dalších vůní. Dopřejte si autentickou indickou kuchyni přímo ve své domácnosti a dodejte svým chutím nový zážitek!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prasátka)
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička garam masaly (směs koření)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce oleje
- sůl dle chuti
Postup
- Do misky smíchejte všechna koření – koriandr, kmín, skořici, kurkumu, červený pepř, garam masalu, česnek a zázvor.
- Přidejte olej a promíchejte, dokud nevznikne pasta.
- Maso nakrájejte na menší kousky a přidejte jej do misky s připravenou pastou. Důkladně promíchejte, aby bylo maso dobře obaleno kořením. Nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici (nebo klidně přes noc).
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte marinované kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé a dobře propečené. Můžete použít také gril nebo troubu.
- Podávejte s rýží, chapati chlebem nebo dalším oblíbeným pokrmem.