10. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari s kuřetem a bazalkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné⁢ kari s kuřetem a bazalkovou‍ omáčkou:⁣ Nakrmte své chuťové buňky exotickými ⁢chutěmi! Tohle jednoduché a rychlé⁣ recept ⁣je plné‌ aromatických koření, kousků kuřecího⁤ masa ⁢a⁣ svěží ​bazalkové omáčky. S přidáním‌ hrachu a kokosového mléka⁢ se stal ⁢tento‍ kari skvělým doplňkem rýže. Vyzkoušejte ho​ ještě dnes a⁣ zastavte se na malou chvíli v thajské ⁣kuchyni!⁢

Suroviny

  • 500 g kuřecího ⁤masa (např. ⁣prsa)
  • 1 cibule
  • 2 ‍stroužky⁤ česneku
  • 2 ‌lžíce⁤ kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička ‍mletého ​koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a ⁢česnek oloupeme a⁣ jemně nakrájíme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme ⁢cibuli⁢ dozlatova.
  4. Přidáme nakrájený česnek a smažíme⁤ ho krátce, dokud nezačne vonět.
  5. Přidáme kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Promícháme a ⁢krátce orestujeme, aby se všechny přísady⁢ propojily.
  6. Přidáme ⁣kuřecí⁢ maso ⁣a restujeme ‍ho 5-7 minut, dokud neztuhne z vnějšku.
  7. Přilijeme kokosové mléko a promícháme.
  8. Povaříme asi 15-20 minut, než ​se maso propeče a omáčka ‍zhoustne.
  9. Přidáme sůl a pepř podle chuti a dobře promícháme.
  10. Pokud‍ je omáčka příliš řídká,‌ vaříme ještě několik minut, dokud se nezahustí. ‌Pokud je příliš hustá, přidáme trochu⁣ vody nebo vývaru.
  11. Hotové jídlo‍ podáváme s rýží⁢ nebo těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou.