10. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kari s kuřetem a bazalkovou omáčkou: Nakrmte své chuťové buňky exotickými chutěmi! Tohle jednoduché a rychlé recept je plné aromatických koření, kousků kuřecího masa a svěží bazalkové omáčky. S přidáním hrachu a kokosového mléka se stal tento kari skvělým doplňkem rýže. Vyzkoušejte ho ještě dnes a zastavte se na malou chvíli v thajské kuchyni!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- Čerstvá bazalka (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a smažíme ho krátce, dokud nezačne vonět.
- Přidáme kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Promícháme a krátce orestujeme, aby se všechny přísady propojily.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho 5-7 minut, dokud neztuhne z vnějšku.
- Přilijeme kokosové mléko a promícháme.
- Povaříme asi 15-20 minut, než se maso propeče a omáčka zhoustne.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti a dobře promícháme.
- Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme ještě několik minut, dokud se nezahustí. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu vody nebo vývaru.
- Hotové jídlo podáváme s rýží nebo těstovinami, ozdobené čerstvou bazalkou.