9. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zvěřinový ragout s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Zvěřinové ragout s ⁢brusinkami je bohaté ⁤a lahodné jídlo, které vás přenesl do podzimních lesů. Tento recept vám přináší‍ šťavnaté⁣ kousky ‌zvěřiny, které jsou vařené s voňavým kořením a podávané s ⁢osvěžujícími brusinkami. Tato kombinace‌ chutí vytváří dokonalou harmonii ​a dělá z tohoto ragoutu skutečnou lahůdku. S nízkým ‍obsahem tuku ⁤a vysokým obsahem proteinů je ​toto jídlo také skvělou‌ volbou pro zdravé stravování. ​Připravte ⁢si toto zvěřinové ragout ⁣s brusinkami a nechte se unést podzimními chutěmi přírody.

Suroviny

  • 500 g zvěřinového masa (např. jelen, králík)
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 středně velké ⁤mrkve
  • 2 ‍lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké‌ mouky
  • 500 ml ‍zvěřinového ⁢vývaru
  • 200 ml​ červeného⁣ vína
  • 100 g brusinek
  • sůl a⁢ pepř dle chuti
  • čerstvá⁢ petrželka na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájejte ‌na menší kousky.
  2. Cibuli a⁣ česnek oloupejte a⁣ nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Mrkev oloupejte⁤ a nastrouhejte na hrubém ‌struhadle.
  4. V rendlíku ‍zahřejte olej a ‌orestujte na něm cibuli a česnek.
  5. Přidejte ​maso a opékejte ho, dokud nezezlátne⁤ ze všech stran.
  6. Po chvilce přidejte mouku a promíchejte,⁢ aby se spojila s tukem.
  7. Postupně přilévejte⁤ zvěřinový vývar⁢ a červené ​víno, za stálého míchání.
  8. Přidejte⁣ nastrouhanou mrkev a promíchejte.
  9. Všechno přendejte do hrnce a přiveďte k varu.
  10. Snížete teplotu, přikryjte pokličkou a nechte ragout vařit asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  11. Přidejte brusinky a nechte‌ vařit dalších 5 minut.
  12. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  13. Podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.