8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Dýňová polévka s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Dýňová polévka⁤ s bylinkami je výborná a zdravá volba pro chladné podzimní večery.⁢ Tato⁣ bohatá ⁢a hladovějící polévka‍ je plná chutí⁢ dýně, která se ⁢doplňuje o osvěžující bylinky, jako je petrželka,​ tymián ⁣a šalvěj. Tato výživná polévka je⁣ snadno připravitelná a ideální jako předkrm nebo lehký ⁣hlavní chod pro celou rodinu. Pusťte se do vaření této lahodné⁢ polévky a těšte⁢ se na teplou a​ útulnou atmosféru,​ kterou‌ vám​ bude poskytovat.

Suroviny:

  • 1⁤ menší dýně
  • 1 cibule
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 1 l⁢ zeleninového vývaru
  • 2 ‌lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (na ozdobení)

Postup:

  1. Dýni očistit, zbavit ‍semínek a nakrájet na menší kostky.
  2. Cibuli a česnek oloupat a nakrájet na ⁤drobné kousky.
  3. Na velkém hrnci⁣ rozehřát olivový olej a na něm osmahnout cibuli⁣ a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidat nakrájenou dýni a míchat asi 5 minut, dokud ​se trochu zesklovatí.
  5. Přidat zeleninový vývar a přivést k varu.
  6. Polévku vařit na mírném plameni přibližně ⁣20-30 minut, dokud není dýně měkká.
  7. Odstranit hrnec z ohně‌ a nechat polévku vychladnout.
  8. Pomocí mixéru nebo ‍tyčového ‌mixéru polévku důkladně ⁣rozmixovat na hladkou konzistenci.
  9. Polévku osolit⁤ a ⁣opepřit​ podle chuti.
  10. Před podáváním⁢ ozdobit⁢ čerstvými bylinkami.