8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuře vindaloo – tradiční indické koření a výrazná chuť se spojují v tomto lahodném receptu. Navštivte naši stránku a objevte, jak snadno si můžete připravit toto exotické jídlo plné aromatických bylin a koření. Užijte si ten skvělý a pikantní zážitek s kuřetem vindaloo, který vám rozhodně rozproudí chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky mletého koření vindaloo
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl
- voda
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Papriku nakrájejte na proužky.
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte papriku a rajčata a restujte asi 5 minut, dokud se paprika nezměkne.
- Přidejte octem, mletým kořením vindaloo, kmínem a koriandrem.
- Sůl podle chuti.
- Přidejte nakrájené kuře a smažte, dokud maso nezezlátne z všech stran.
- Postupně přidávejte vodu, aby se vytvořila omáčka.
- Varte na mírném ohni asi 20 minut, dokud není maso měkké.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem.