8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Phở bò je lahodná tradiční vietnamská polévka, která vás uchvátí svou vůní i chutí. Tato polévka je připravována z vývaru z hovězího masa, který se perfektně doplňuje o aromatické bylinky, čerstvé přísady a výtečně kořeněné omáčky. Vychutnejte si tuhle klasickou vietnamskou specialitu, která vás zahřeje, obsáhne vaše chuťové pohárky a jednoduše vám zpříjemní den.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (nejlépe hovězí líčka)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (velikosti palce)
- 1 lžička černých kuliček pepře
- 1 l hovězího vývaru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 400 g vnějších nudlí
- 4 jarní cibulky
- 1 půlka limetky
- čerstvá koriandr a thajská bazalka podle chuti
Postup
- Na pánev přidejte cibuli a česnek nakrájené na kousky a zázvor na plátky. Přidejte černé kuličky pepře a chvíli osmažte.
- Přidejte hovězí maso a osmažte z obou stran, dokud nezežloutne. Poté přesuňte maso a všechny přísady do hrnce.
- Přidejte hovězí vývar, rybí omáčku a sójovou omáčku. Povařte, poté snižte teplotu a nechejte vařit přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Očištěte maso zbytků a rozdělte ho na tenké plátky.
- V dalším hrnci uvařte vnější nudle podle návodu na obalu.
- Nakrájejte jarní cibulky na tenké plátky.
- Při servírování do každé polévky přidejte nudle, kousek masa, jarní cibulky, čerstvou koriandr a thajskou bazalku. Zakápněte šťávou z půlky limetky.