8. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Phở bò – tradiční vietnamská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Phở bò​ je ⁤lahodná tradiční vietnamská polévka, která vás uchvátí svou⁤ vůní i chutí. Tato ​polévka je připravována z vývaru z hovězího masa, který se perfektně doplňuje o aromatické bylinky, ‍čerstvé přísady a výtečně kořeněné omáčky. Vychutnejte‌ si tuhle klasickou vietnamskou specialitu, která vás zahřeje, obsáhne vaše chuťové ⁤pohárky ⁤a​ jednoduše vám zpříjemní den.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (nejlépe ⁤hovězí líčka)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky​ česneku
  • 1 kousek zázvoru (velikosti palce)
  • 1 lžička černých kuliček pepře
  • 1 l ‌hovězího vývaru
  • 3 lžíce rybí‍ omáčky
  • 2⁢ lžíce sójové ⁣omáčky
  • 400 g vnějších ‍nudlí
  • 4 jarní cibulky
  • 1 půlka ⁣limetky
  • čerstvá koriandr a thajská bazalka podle chuti

Postup

  1. Na pánev přidejte cibuli a česnek nakrájené na kousky a zázvor⁣ na‌ plátky. Přidejte ‌černé kuličky pepře‍ a chvíli osmažte.
  2. Přidejte hovězí maso a osmažte z obou stran, dokud nezežloutne. Poté přesuňte maso a všechny přísady do hrnce.
  3. Přidejte hovězí vývar,⁣ rybí omáčku a sójovou omáčku.⁢ Povařte, poté snižte teplotu a nechejte vařit přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  4. Očištěte maso zbytků a rozdělte ho na tenké plátky.
  5. V dalším hrnci ⁣uvařte vnější nudle podle návodu na obalu.
  6. Nakrájejte jarní cibulky na tenké plátky.
  7. Při servírování do každé polévky přidejte nudle, kousek masa, jarní cibulky, čerstvou koriandr a⁣ thajskou bazalku. Zakápněte šťávou z půlky limetky.