6. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí hrušky s bramborovou plenkou jsou lahodné jídlo plné chuti a originálních kombinací. Kombinace šťavnatého kuřecího masa a sladkých hrušek vytváří vynikající kontrast, který potěší vaše chuťové pohárky. Bramborová plenka pak poskytuje jemnou a křupavou texturu, která dodává receptu dokonalou rovnováhu. Tento recept je také skvělý zdroj bílkovin a vitamínů. Připravte si tento pokrm a začněte objevovat nové lahůdky!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 hrušky
- 500 g brambor
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- 1. Krojte kuřecí prsa na plátky a osolte je.
- 2. Oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a uvařte do měkka.
- 3. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm nakrájenou cibuli.
- 4. Přidejte na plátky nakrájené hrušky a česnek, orestujte je spolu s cibulí.
- 5. Do směsi přidejte lžíci medu, tymián, majoránku, sůl a pepř a promíchejte.
- 6. Vložte osolené plátky kuřecího masa do směsi s hruškami a nechte marinovat minimálně 20 minut.
- 7. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a opékejte marinovaná kuřecí prsa z obou stran.
- 8. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme na pire.
- 9. Na talíři vytvoříme „bramborovou plenku“ a na ni položíme opékaná kuřecí prsa s hruškami.
- 10. Podávejte teplé a ozdobte podle chuti zelenými bylinkami.