6. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pikantní rajčatová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní rajčatová ⁢polévka je lahodným a sýřeným jídelním zážitkem. Tato polévka ‍kombinuje čerstvé, sladké rajčata s pikantními kořením a bylinkami, vytvářející tak ⁤bohatou a slastnou chuť.‍ Užijte ⁣si své oblíbené polévky s‍ touto výjimečnou pikantní rajčatovou verzí a přineste živou paletu chutí do vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 kg​ rajčat
  • 2 cibule
  • 3 papriky
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového ​oleje
  • sůl a pepř podle ⁤chuti
  • 1 lžička červené ​papriky
  • 1 lžička ​kmínu
  • 1 ‍lžička​ cukru
  • čerstvý ⁣koriandr na ozdobu

Postup

  1. Oloupejte ‌a⁣ nakrájejte rajčata, cibuli, papriky a česnek.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a ​osmahněte na⁤ něm cibuli, česnek a papriky, dokud se nezměknou.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a ‍vařte ⁣asi 5 minut, dokud se nezačnou rozpadat.
  4. Přidejte zeleninový vývar a vařte dalších 10 minut.
  5. Pomocí mixéru ⁢rozmixujte⁣ polévku do hladka.
  6. Přidejte červenou papriku,‍ kmín, ⁣cukr, sůl a pepř ⁤a ⁣vařte ⁣dalších 5 minut.
  7. Polévku‍ podávejte ozdobenou čerstvým⁢ koriandrem.