6. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní rajčatová polévka je lahodným a sýřeným jídelním zážitkem. Tato polévka kombinuje čerstvé, sladké rajčata s pikantními kořením a bylinkami, vytvářející tak bohatou a slastnou chuť. Užijte si své oblíbené polévky s touto výjimečnou pikantní rajčatovou verzí a přineste živou paletu chutí do vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 2 cibule
- 3 papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Oloupejte a nakrájejte rajčata, cibuli, papriky a česnek.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriky, dokud se nezměknou.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se nezačnou rozpadat.
- Přidejte zeleninový vývar a vařte dalších 10 minut.
- Pomocí mixéru rozmixujte polévku do hladka.
- Přidejte červenou papriku, kmín, cukr, sůl a pepř a vařte dalších 5 minut.
- Polévku podávejte ozdobenou čerstvým koriandrem.