5. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na kulajdu? Vyzkoušejte naši verzi kulajdy s kokosovým mlékem! Tento tradiční český recept získává nový exotický nádech díky přidání kokosového mléka. Lehký, osvěžující a plný bohatých chutí – to je kulajda s kokosovým mlékem. S výrazným kyselým okurkovým příchutím, sladkou cibulí a jemnou chuťou smetany, tato verze kulajdy nebude nikoho zklamat. Zkombinujte chuť tradiční české kuchyně s exotickými přísadami a připravte si nový a zajímavý zážitek v podobě kulajdy s kokosovým mlékem! Buďte odvážní v kuchyni a rozzářte své chuťové buňky touto výjimečnou verzi kulajdy.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 200 ml kokosového mléka
- 200 g čerstvého špenátu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 vajíčka
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nasekejte nadrobno.
- Do hrnce dejte vroucí vodu a přidejte brambory a cibuli. Povařte, dokud brambory nezměknou.
- V druhém hrnci smíchejte kokosové mléko se smetanou a přiveďte k varu. Přidejte špenát a vařte, dokud špenát neuvadne.
- V malé misce rozšlehejte vejce s octem.
- Do bramborového hrnce přilijte směs s kokosovým mlékem a špenátem. Přidejte vejce s octem a promíchejte.
- Přidejte máslo a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Kulajdu podávejte teplou.