4. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečená kuřecí prsa s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a zdravé pečené​ kuřecí prsa s ​jemnou‍ kůrkou,⁢ podávané s osvěžujícím bramborovým salátem. Tento recept je ‍perfektní pro zdravou a ⁢vyváženou stravu. S křupavým kuřecím masem a lahodným bramborovým⁢ salátem si zaručeně pochutnáte. Připravte si‍ lahodné jídlo plné ​výživných ‌ingrediencí ve svém vlastním domově!

Suroviny:

  • 2 kusy kuřecích prsou
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř olivový olej 2 středně velké‍ brambory 2 ‌stroužky česneku 1 cibule 1 červená paprika 2 lžíce majonézy sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Umyjte ‌kuřecí prsa a osušte‍ je papírovým ubrouskem. Připravte si marinádu z olivového oleje, soli a čerstvě mletého pepře. Prsa potřete⁢ marinádou a nechte je 30 minut odležet.
  2. Brambory oloupejte a ⁣nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm brambory do zlatova. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, cibuli a‍ papriku. Smažte, dokud se zelenina nezměkne.
  3. Mezitím‌ si předehřejte troubu na 180 ‍°C. Vložte kuřecí prsa do pekáčku a pečte je asi 25-30 ‌minut,⁤ dokud nejsou propečená a‍ šťavnatá.
  4. Bramborovou směs smíchejte s ​majonézou a‌ dochuťte ⁤solí a pepřem podle⁣ chuti. ⁣Můžete přidat také další bylinky nebo ⁤zeleninu podle vlastního přání.
  5. Servírujte pečená kuřecí prsa s bramborovým salátem ‌jako hlavní chod. Dobrou ‍chuť!