4. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tagliatelle s lososem a brokolicí je dokonale vyvážené jídlo plné čerstvých a lahodných ingrediencí. Tato italská specialita spojuje jemné a hebké těstoviny s kousky oslizlého lososa a křupavou brokolicí. Recept je nejen chutný, ale také zdravý, díky obsahu omega-3 mastných kyselin z lososa a vitamínů a minerálů z brokolice. Snažíte se o vyváženou stravu plnou lahodných chutí? Tagliatelle s lososem a brokolicí je ideální volbou.
Suroviny:
- 250 g tagliatelle (světlé široké nudle)
- 200 g lososa (filet bez kůže)
- 1 brokolice
- 2 stroužky česneku
- 100 g smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- olivový olej
Postup:
- Tagliatelle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu zabaleno na obalu. Po uvaření je sceďte.
- Brokolici očistěte a rozdělte na květů. Vařte ji ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměkne, a poté sceďte.
- Na rozpáleném olivovém oleji osmažte na drobno nakrájený česnek. Přidejte lososa nakrájeného na menší kousky a krátce smažte, dokud losos nezezlatí.
- Přidejte brokolici a smetanu ke šlehání. Ochutnejte solí a pepřem a nechte prohřát. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
- Tagliatelle smíchejte s omáčkou s lososem a brokolicí. Podávejte teplé.