3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kari kuřecí s kokosem je lahodné a exotické jídlo, které se vám jistě zalíbí. Tento recept vám přináší chuťovou explozi díky kombinaci kari koření, kokosového mléka a čerstvého kuřecího masa. Podává se s rýží nebo naan chlebem a je ideální představitel indické kuchyně. Připravte si toto jednoduché a chutné jídlo přímo ve vaší kuchyni a dopřejte si pořádnou porci exotiky!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku zahřejte olej a přidejte cibuli. Smažte ji dozlatova.
- Přidejte česnek, kari koření a zázvor. Směs dobře promíchejte a nechejte chvíli restovat, dokud voní.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte papriku a podlijte kokosovým mlékem. Přiveďte k varu.
- Přidejte sójovou omáčku a citronovou šťávu. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
- Vše míchejte, dokud se omáčka nezahustí a kuřecí maso je načasné uvařené.
- Servírujte s rýží nebo thajskými nudlemi.