3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zapečený losos s bylinkovou třešní
zdroj: Recepty 24/7

Dobrým receptem na zapečený losos s bylinkovou třešní je jednoduchý a chutný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. ‍Toto jídlo je⁤ plné čerstvých bylinek a šťavnatého lososa, který je zapečený​ do dokonalosti. Připravit ho je snadné a výsledek stojí za to. Zahřejte si domov svou vlastní kuchyní a vyzkoušejte tento skvělý recept na zapečený​ losos s bylinkovou třešní. Vaše rodina⁢ a přátelé se⁤ určitě pochutnají na této lahůdce.

Suroviny

  • 500g lososa
  • 1 hrst čerstvých bylinek (petrželka, tymián, oregano)
  • 1⁣ citron
  • 2 lžíce ⁤olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 200g třešní
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Lososa nakrájíme na porce a osolíme a okořeníme pepřem.
  2. Bylinky jemně‌ nasekáme, citron nakrájíme na ​kolečka a cibuli⁢ na tenké plátky.
  3. Větší kus pečicího papíru posypeme ​olivovým olejem. Položíme na něj porce lososa. ⁤Na losos položíme bylinky, citron a cibuli. Poslední vrstvou budou třešně.
  4. Papír se zapečeným lososem pečlivě zabalíme tak, aby‍ nedocházelo ke ztrátě páry⁤ během pečení.
  5. Zapečený losos vložíme na plech a ​pečeme při teplotě 180°C po dobu 25 minut.
  6. Po upečení losos vybalíme⁣ a podáváme například s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.