3. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jarní čína s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ​osvěžující recept, ‌který vám přinese neotřelé chuťové ⁢zážitky? ‌Zkuste‌ jarní čínu ⁣s​ kuřecím‌ masem! Tento jednoduchý a zdravý ⁢recept vám připraví skvělý jarní oběd nebo večeři. Křupavá ​zelenina jako⁣ mrkev, cuketa ​a paprika se‌ promíchají ‍s​ kousky šťavnatého kuřecího ‍masa ​a ⁢dochucují se exotickými omáčkami. ⁢S​ tímto jídlem si‍ můžete být jisti, že​ se dostatečně zásobíte vitaminy a⁣ minerály. Připravte si toto rychlé a ‌chutné ⁤jídlo a dejte si zároveň​ záležet ⁣na ⁣své postavě!

Suroviny

  • 400 g kuřecích⁣ prsou, nakrájených ‌na ‍nudličky
  • 2 lžíce sójové ⁤omáčky
  • 2 lžičky‌ hořčičné pasty
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička kukuřičného⁣ škrobu
  • 2 ‌lžíce oleje
  • 1 cibule,⁢ nakrájená na půlkolečka
  • 2 mrkve, na kolečka
  • 1 červená paprika, na⁢ proužky
  • 100 g hrášku
  • 4 stonky cibulky, ​nakrájené⁢ na⁢ tenké proužky
  • 300 g rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve smíchejte v misce sójovou ‍omáčku, hořčičnou pastu, med a kukuřičný ​škrob.
  2. Přidejte ​kuřecí nudličky a nechte marinovat 15 minut.
  3. Na⁤ pánvi rozehřejte ​olej a osmažte‌ cibuli, ‍mrkev a červenou papriku,‌ dokud ​nezměknou.
  4. Přidejte kuřecí ​maso s marinádou a smažte 5 minut, nebo dokud maso nezezlátne.
  5. Přidejte hrášek ⁣a cibulku a ⁢smažte ⁢dalších 3 minuty.
  6. V mezičase​ vařte rýži podle ​návodu na ⁢obalu.
  7. Přidejte rýži k⁣ zelenině a kuřeci, promíchejte a nechte ⁤propojit chutě.
  8. Případně dochuťte solí ⁤a pepřem.
  9. Servírujte jarní čínu s kuřecím ⁤masem teplou.