2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sushi roll s lososem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na sushi roll s lososem je ideální volbou pro milovníky japonské‍ kuchyně.⁢ Naučte se, jak snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo. Lososový filet je svěží a bohatý na omega-3 mastné ‍kyseliny, které jsou prospěšné pro zdraví‍ srdce. Sushi roll je ‌potažený vynikající ⁤rýžovou služkou a zakroucený do dokonalého válečku. Dopřejte si ​tuto ‍chuťovou lahůdku a zkuste si připravit sushi roll ‌s lososem ještě dnes.

Suroviny

  • 150 g sushiové rýže
  • 200 g ‍čerstvého lososa
  • Noriové řasy (yaki nori)
  • Sójová omáčka
  • Wasabi pasta
  • Ingredience na dochucení ⁢(např. sezamová⁢ semínka, zázvor‍ nebo kopřivový⁣ prášek)

Postup

  1. Připravte ‌sushiovou rýži podle návodu​ na obalu.
  2. Lososa nakrájejte na tenké⁣ plátky nebo proužky. Je důležité, aby⁢ byl​ losos​ čerstvý a vhodný pro konzumaci sirového ⁤lososa.
  3. Pokud používáte čerstvý yaki nori, oheňte ‌si jej⁣ nad plamenem, ‍aby se stal pružnějším a snadněji‍ se s ním​ pracovalo.
  4. Připravte si sushimatku nebo pečicí papír. Na ni‍ položte yaki nori a rozetřete na něm tenkou vrstvu ‍sushiové rýže, nechte ⁤na kraji malý ⁣okraj volný.
  5. Na vrstvu ​rýže položte plátky lososa tak, aby jejich konce přečnívaly přes okraj yaki ⁤nori.
  6. Jemně pokapejte losos sojovou omáčkou a přidejte wasabi pastu podle chuti.⁤ Případně‌ můžete ⁢přidat ⁣i další dochucovadla, jako jsou sezamová semínka, zázvor ⁣nebo kopřivový⁣ prášek.
  7. Pomocí⁢ sushimatky ⁣nebo pečicího papíru srolovaný sushi roll pevně ⁢zabalte⁣ do​ tvaru⁢ válce. Dobře ⁢jej ‌utáhněte, aby se nerozpadl.
  8. Pomocí ostrého‍ nože⁣ nakrájejte sushi‍ roll na ‍menší‍ kousky ⁣tloušťky asi 2 centimetry.
  9. Sushi podávejte ⁢s další sojovou omáčkou, wasabi pastou a zázvorem.