31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Veganská jablečná kari je vynikající recept plný aromatických koření a čerstvých surovin. Tento veganský pokrm kombinuje sladké chuť jablek se silnou a exotickou příchutí kari. Jednoduché a rychlé přípravy, Veganská jablečná kari nabízí plnohodnotné jídlo, které potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Pochutnejte si na této veganské lahůdce plné zdravých složek a přineste do své kuchyně novou dimenzi.
Suroviny
- 2 středně velká jablečná jablka, oloupaná a nakrájená na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lyžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g tvrdého tofu, nakrájeného na kostky
- Čerstvá koriandr na ozdobu (volitelné)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a lehce zesklovatělé.
- Přidejte nakrájená jablka a vařte je asi 5 minut, dokud nejsou mírně měkká.
- Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud se omáčka nezhustne.
- Přidejte tofu a vařte dalších 5 minut, dokud se tofu neohřeje.
- Ochutnejte a přidávejte sůl a pepř podle potřeby.
- Před podáváním můžete jablečnou kari ozdobit čerstvým koriandrem.
- Servírujte s rýží nebo naanem.