31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Veganská jablečná kari
zdroj: Recepty 24/7

⁣Veganská jablečná kari je vynikající recept plný aromatických ​koření a ‌čerstvých surovin. ⁣Tento veganský pokrm kombinuje ‌sladké chuť jablek se silnou ​a exotickou příchutí kari. Jednoduché a rychlé ‍přípravy, Veganská ⁤jablečná kari⁢ nabízí plnohodnotné jídlo, které potěší i ⁢ty nejnáročnější chuťové ‌buňky.‌ Pochutnejte si na této veganské​ lahůdce plné zdravých ⁤složek a přineste ⁢do⁢ své kuchyně novou dimenzi.

Suroviny

  • 2 středně velká jablečná jablka, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená​ na tenké plátky
  • 2 ‍stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lyžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička ⁣kurkumy
  • 1 lžička mletého ⁣zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ⁣g tvrdého tofu, nakrájeného‌ na kostky
  • Čerstvá koriandr⁢ na ozdobu (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte⁣ olivový​ olej na​ středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a ⁤česnek⁢ a⁤ restujte⁢ je, dokud ⁣nejsou měkké a lehce zesklovatělé.
  3. Přidejte ⁣nakrájená jablka a vařte je asi ⁢5 minut, dokud⁢ nejsou mírně⁣ měkká.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor a ‌promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Přidejte kokosové mléko ‌a ⁢přiveďte k varu. Pak snižte teplotu ​a vařte 10 minut, dokud se ​omáčka nezhustne.
  6. Přidejte tofu a‍ vařte dalších 5 minut, dokud se tofu neohřeje.
  7. Ochutnejte a přidávejte sůl⁢ a pepř⁤ podle potřeby.
  8. Před podáváním můžete jablečnou kari ozdobit čerstvým koriandrem.
  9. Servírujte‌ s rýží ‌nebo ⁤naanem.