30. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tagliatelle s pestem
zdroj: Recepty 24/7

​Tagliatelle s pestem jsou tradiční italské jídlo plné lahodných chutí. ⁢Tento recept vám ukáže, jak si připravit tenké plátky těstovin al dente, které jsou sladce spojeny s výrazným a aromatickým pestem. Budete ‍potřebovat čerstvé bazalkové‌ listy, olivový olej, piniové oříšky, stroužek česneku,‍ parmazán a sůl. Sledujte náš jednoduchý postup a za chvilku si můžete vychutnat⁣ dokonalou kombinaci těstovin s pestem. ‍

Suroviny

  • 300g tagliatelle
  • 60g bazalkového pesta
  • 40g‌ nasekaných oliv
  • 30g strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do hrnce​ s vroucí osolenou vodou vložte tagliatelle a vařte podle ⁤pokynů⁢ na obalu, dokud⁤ nejsou al dente.
  2. Mezitím si připravte omáčku:‍ V malé misce smíchejte bazalkový pesto, olivový olej, ​nasekaný česnek, nasekané olivy, sůl a pepř.
  3. Když jsou tagliatelle⁣ hotové, scedíme je a přendáme je do mísy.
  4. Přilijte připravenou omáčku nad tagliatelle a důkladně⁤ promíchejte, aby byly nudle pokryté omáčkou.
  5. Na závěr posypte ​strouhaným parmazánem a podávejte ihned.