29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ravioli s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte‌ se do lahodného světa italské kuchyně​ s naším receptem na Ravioli s rajčatovou omáčkou. Jemná směs krásně plněných těstovin ​plavící se v ​rajčatové omáčce vás okouzlí⁢ každým soustem. Připravte si⁣ tento‍ dokonalý pokrm a ⁤vychutnejte si autentickou italskou chuť ⁣přímo z pohodlí vaší kuchyně. S našimi podrobnými kroky a jednoduchými ingrediencemi budete ⁣mít možnost vytvořit si tento lahodný pokrm i vlastními rukama. Připravte se na skvělou večeři, ‌která nadchne ‌vaše chuťové pohárky!

Suroviny

  • 500 g ravioli
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • čerstvý bazalkový list⁢ na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte⁣ na ⁢něm jemně nakrájenou‍ cibuli ​dozlatova.
  2. Přidejte prolisované⁤ česnekové stroužky a‍ krátce restujte, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte rajčatové pyré, sušený oregano, sůl a pepř.
  4. Zmírněte oheň, ⁤přikryjte a nechte ⁢omáčku vařit asi 15 minut, aby se spojily chutě.
  5. V ​dalším hrnci uvařte ravioli dle návodu na obalu. Poté⁤ je ‍sceďte a⁣ přidejte do připravené rajčatové omáčky.
  6. Před podáváním promíchejte a nechte ravioli probublávat v omáčce ‍ještě asi ⁣2-3 minuty.
  7. Ozdobte čerstvým bazalkovým ⁤listem a podávejte teplé.