28. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výborné kuře tandoori s osvěžující raitou? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto klasického indického jídla vám zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Kuřecí maso marinujeme ve směsi jogurtu, citronové šťávy a exotických koření, jako je kurkuma, koriandr a římský kmín. Poté ho pečeme nebo grilujeme, až získá křupavou a šťavnatou konzistenci. Raita, osvěžující omáčka připravená z jogurtu, okurky a zelených bylinek, perfektně doplňuje intenzivní chuť kuřete tandoori. Nechte se unést exotickým světem indické kuchyně a vyzkoušejte náš recept na kuře tandoori s raitou ještě dnes!
Suroviny
- 4 ks kuřecích stehenních čtvrtí (kůže odstraněna)
- 2 červené cibule (nakrájené na tenké prstence)
- 4 lžíce tandoori pasta
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku (nadrobno nakrájené)
- 2 cm zázvoru (oloupaný a nastrouhaný)
- sůl a pepř dle chuti
- 4 lžíce oleje
Postup
- Stehenní čtvrtky z kuřecího masa omyjte, osušte a lehce je nařežte.
- V míse smíchejte tandoori pastu, jogurt, citronovou šťávu, česnek, zázvor, sůl, pepř a olej. Vznikne marináda.
- Do marinády ponořte kuřecí stehenní čtvrtky, aby byly dobře obalené ze všech stran. Nechte je marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
- Před pečením si nechte zhruba 20 minut maso z chladničky vykysnout.
- Při vyhřátí grilu nebo pánve s grilovacím roštem, opečte maso z každé strany zhruba 6–8 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu a není uvnitř propečené.
- Během pečení maso otočte až jednou, abyste ho nechali dostatečně propečené z obou stran.
- Servírujte kuřecí stehenní čtvrtky s čerstvou raitou, cibulovými prstenci a případně kuskusem nebo rýží.