28. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na kulinářskou cestu s naším receptem na lahodný bramborový knedlík s pečeným masem. Tato tradiční česká specialita vás ohromí bohatou chuťovou kombinací a jednoduchou přípravou. Knedlíky vyrobené z čerstvých brambor se do peříček skvěle hodí s naším výborně upečeným masem. Ponořte se do autentické chuťové zkušenosti a vytvořte si doma skvělý český pokrm.
Suroviny:
- 350 g brambor
- 150 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 20 g másla
- 600 g pečeného masa (např. vepřové, kuřecí)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, nechte je vychladnout a oloupejte.
- Rozmačkejte brambory na bramborovém struhadle nebo je našekejte na jemno.
- Přidejte mouku, vejce, sůl a promíchejte, dokud se nevytvoří tuhé, ale hladké těsto.
- Dejte těsto na pomoučenou pracovní plochu a vypracujte knedlíky.
- Mezitím předehřejte troubu na 180°C a připravte si pečící papír na plech.
- Uvařte knedlíky ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, a pak je nechte okapat.
- Rozehřejte máslo na pánvi a opékejte knedlíky z obou stran, dokud nebudou zlatohnědé.
- Vložte pečené maso na plech a pečte ho v troubě asi 15-20 minut, dokud není dobře prohřáté.
- Servírujte bramborové knedlíky spolu s pečeným masem a podávejte s omáčkou dle chuti.