27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Dahl s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Dahl⁤ s kuřecím ‍masem ⁢je lahodná ​a vyvážená indická ​vegetariánská jídlo plné ‍aromatických chutí a výživných složek. Tento recept‍ kombinuje jemné červené‌ čočky s libovými kousky⁤ kuřecího ⁢masa, ⁤které jsou ⁣vařeny⁤ v kořeněném mixu s cibulí, česnekem, zázvorem a dalšími exotickými kořeními. ‍Výsledkem je jemné ​a‍ hutné⁢ jídlo, ‌které je perfektní pro⁣ vychlazené večery. Tento recept nebude pro každého, ⁣protože obsahuje mnoho koření.⁣

Suroviny

  • 250⁣ g ‍žlutých‍ čoček
  • 2 ⁤lžíce olivového ‍oleje
  • 1 cibule, ‍nasekaná
  • 2 ‌stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce⁤ čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1-2 lžičky kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml vývaru
  • 400 g kuřecího​ masa, nakrájeného na kousky
  • sůl a ‌pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr (na ⁣ozdobení)
  • vařená rýže (na⁢ podávání)

Postup

  1. Čočky důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci si ‍rozehřejte olivový olej⁤ a osmahněte na⁣ něm ⁤cibuli do ​měkka.
  3. Přidejte česnek a‍ zázvor a restujte ještě asi minutu.
  4. Přidejte ⁣kari koření ⁣a promíchejte.
  5. Přidejte čočky, kokosové mléko a ⁢vývar. Vařte asi 20 minut, dokud čočky ⁤nezměknou.
  6. Po 10 minutách ⁣vaření přidejte nakrájené kuřecí maso.
  7. Přisolte a opepřete podle chuti.
  8. Hotový dahl podávejte na ⁤vařené rýži, ozdobte čerstvým koriandrem.