27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dahl s kuřecím masem je lahodná a vyvážená indická vegetariánská jídlo plné aromatických chutí a výživných složek. Tento recept kombinuje jemné červené čočky s libovými kousky kuřecího masa, které jsou vařeny v kořeněném mixu s cibulí, česnekem, zázvorem a dalšími exotickými kořeními. Výsledkem je jemné a hutné jídlo, které je perfektní pro vychlazené večery. Tento recept nebude pro každého, protože obsahuje mnoho koření.
Suroviny
- 250 g žlutých čoček
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1-2 lžičky kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml vývaru
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr (na ozdobení)
- vařená rýže (na podávání)
Postup
- Čočky důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do měkka.
- Přidejte česnek a zázvor a restujte ještě asi minutu.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte čočky, kokosové mléko a vývar. Vařte asi 20 minut, dokud čočky nezměknou.
- Po 10 minutách vaření přidejte nakrájené kuřecí maso.
- Přisolte a opepřete podle chuti.
- Hotový dahl podávejte na vařené rýži, ozdobte čerstvým koriandrem.