27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Telecí pečeně se smetanovou omáčkou je lahodný recept, který vyčaruje na talíři skvělou kombinaci jemného telecího masa a bohaté smetanové omáčky. Tento chutný pokrm je ideální volbou pro váš rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Kombinace kvalitního masa, aromatických bylinek a smetanové omáčky vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující recept na telecí pečeně se smetanovou omáčkou a okořeňte své jídlo naprosto dokonalou kombinací chutí.
Suroviny
- 1 kg telecího masa (plec nebo kostka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 500 ml vývaru
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup
- Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- V rendlíku zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a restujte ještě asi minutu.
- Přidejte telecí maso a smažte ho z každé strany do zlatova.
- Zalijte vývarem, přidejte majoránku, sůl a pepř.
- Az maso změkne, přidejte smetanu a provařte ještě asi 10 minut.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte se zeleninovým přílohami nebo bramborovým knedlíkem.