27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Telecí pečeně se smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ‍pečeně se smetanovou omáčkou je lahodný recept, který vyčaruje na ​talíři skvělou kombinaci jemného telecího masa a bohaté smetanové omáčky. Tento chutný pokrm je ideální⁤ volbou pro ⁢váš rodinný oběd nebo slavnostní večeři.‌ Kombinace kvalitního masa, aromatických bylinek a smetanové omáčky vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. ‌Připravte si ‍tento jednoduchý, ale ohromující recept na telecí pečeně se smetanovou omáčkou ⁤a okořeňte své jídlo naprosto⁢ dokonalou‌ kombinací chutí.

Suroviny

  • 1 kg telecího​ masa (plec nebo kostka)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce​ oleje
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte ⁤na menší kousky.
  2. Cibule a ​česnek⁤ oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. V rendlíku zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a restujte ještě asi ⁣minutu.
  5. Přidejte telecí maso a smažte ho⁣ z‍ každé strany⁣ do zlatova.
  6. Zalijte vývarem, přidejte⁤ majoránku,‍ sůl a pepř.
  7. Az maso změkne, ‌přidejte smetanu a provařte ještě asi 10‍ minut.
  8. Omáčku dochuťte solí⁤ a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte se ⁤zeleninovým přílohami nebo bramborovým knedlíkem.