27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na chuťovou cestu do Indie s naším receptem na lahodné kuřecí korma s bazalkou. Tato pikantní klasika indické kuchyně je plná exotických chutí a aroma čerstvé bazalky. Připravte si lahodné kuřecí kousky, které budou marinovány ve speciální směsi koření a poté postupně vařené v omáčce z jogurtu a rajčat. Jemná bazalka pak dokonale zvyšuje chuťový zážitek a dodává jí svěžest. Tohle jídlo si zamilujete!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 200 ml smetany ke šlehání
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z obou stran dozlatova.
- Přidejte kurkumu, kmin, koriandr, garam masalu a nastrouhaný čerstvý zázvor.
- Promíchejte a nechte dochutit asi 2 minuty.
- Přidejte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, dokud se omáčka nezahuští.
- Přidejte nasekanou bazalku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte se žlutou rýží nebo indickým chlebem naan.