26. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tempura zelenina
zdroj: Recepty 24/7

⁤Pokud‌ hledáte dokonalý recept⁤ na tempuru ⁤zeleninu, jste‌ na ⁢správném místě! Naše chutná a‌ křupavá tempura vám ⁣nabídne ‌lahodnou kombinaci⁣ různých‍ zelenin obalovaných v lehkém a vzdušném těstíčku. S tímto receptem‍ se naučíte, ⁤jak připravit dokonalou tempuru ​doma.⁣ Vyzkoušejte⁤ ho⁣ ještě‌ dnes a užívejte ​si ⁤japonskou kuchyni přímo ve vašem ​vlastním kuchyňském ​ráji.

Tempura zelenina

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené⁣ vody
  • sůl podle chuti
  • zelenina⁢ dle vlastního výběru⁢ (např. cukety, papriky,‍ mrkev, cibule)
  • olej ⁣na smažení

Postup:

  1. Nejprve‍ si připravíme tempura ‍těsto. ‌Ve velké míse‍ smícháme mouku a⁢ sůl.
  2. Ve středu ‌vytvoříme důlek a rozklepneme do něho vejce.
  3. Po malých ⁣porcích přidáváme studenou vodu a‌ promícháváme, dokud nezískáme⁢ hladké ‌a ‌tekuté těsto ​bez hrudek.
  4. Zeleninu očistíme a ‍nakrájíme na plátky nebo proužky.
  5. V ⁣hrnci zahřejeme olej na střední⁢ teplotu.
  6. Každý kousek zeleniny⁤ ponoříme do ​tempura těsta a opatrně vložíme do vroucího oleje.
  7. Smažíme z ⁢obou stran do zlatova, dokud tempura nevykysne⁣ a nezezlátne.
  8. Vyskládáme smaženou zeleninu na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného oleje.
  9. Hotovou ⁤tempuru můžeme podávat hned,‌ nejlépe ‌s omáčkou na ⁣dip.