25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte dokonalý recept na smažený ​hermelín s brusinkovou omáčkou, jste na správném místě. Tento⁣ klasický český ​pokrm vas okouzlí svou jednoduchostí i neodolatelnou ‌kombinací chutí. Zlatavý a křupavý hermelín v‌ sekebce podávaný s osvěžující brusinkovou ‌omáčkou tvoří perfektně vyváženou ‌kombinaci sladkého a slaného. Následujte náš recept a užijte si ‌tuhle lahůdku ​kdykoli budete chtít. ⁣

Suroviny

  • 4 kousky​ hermelínu
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
  • 150 ⁤g brusinek
  • 2 lžíce‍ cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • ½ lžičky kukuřičného ⁤škrobu

Postup

  1. Heremlín nakrájejte na⁣ plátky a osolte ⁢z obou stran.
  2. Vejce rozšlehejte a hermelín obalte⁣ ve vejci a poté ve ⁤strouhance.
  3. Rozpalte si olej na pánvi.
  4. Pokud chcete křupavou a zlatou krustu, ujistěte se⁤ že olej je dostatečně rozpálený.
  5. Heremlín dejte na pánev a smažte‍ z obou stran, dokud není zlatavý a křupavý. Vyjměte z pánve a nechte na papírové utěrce ​okapat ‌přebytečný olej.
  6. Brusinky⁣ dejte do‍ hrnce spolu⁣ s cukrem a citronovou šťávou. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud brusinky nezměknou.
  7. Kukuřičný škrob rozmíchejte ve studené vodě a přidejte do ⁢hrnce s brusinkami. Nechte omáčku ještě ⁢chvíli povařit, dokud nezhoustne.
  8. Smažený hermelín ⁤podávejte posypaný strtou petrželkou, se šťouchanými bramborami a s ⁢brusinkovou omáčkou.