25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte dokonalý recept na smažený hermelín s brusinkovou omáčkou, jste na správném místě. Tento klasický český pokrm vas okouzlí svou jednoduchostí i neodolatelnou kombinací chutí. Zlatavý a křupavý hermelín v sekebce podávaný s osvěžující brusinkovou omáčkou tvoří perfektně vyváženou kombinaci sladkého a slaného. Následujte náš recept a užijte si tuhle lahůdku kdykoli budete chtít.
Suroviny
- 4 kousky hermelínu
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- olej
- 150 g brusinek
- 2 lžíce cukru
- šťáva z 1 citronu
- ½ lžičky kukuřičného škrobu
Postup
- Heremlín nakrájejte na plátky a osolte z obou stran.
- Vejce rozšlehejte a hermelín obalte ve vejci a poté ve strouhance.
- Rozpalte si olej na pánvi.
- Pokud chcete křupavou a zlatou krustu, ujistěte se že olej je dostatečně rozpálený.
- Heremlín dejte na pánev a smažte z obou stran, dokud není zlatavý a křupavý. Vyjměte z pánve a nechte na papírové utěrce okapat přebytečný olej.
- Brusinky dejte do hrnce spolu s cukrem a citronovou šťávou. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud brusinky nezměknou.
- Kukuřičný škrob rozmíchejte ve studené vodě a přidejte do hrnce s brusinkami. Nechte omáčku ještě chvíli povařit, dokud nezhoustne.
- Smažený hermelín podávejte posypaný strtou petrželkou, se šťouchanými bramborami a s brusinkovou omáčkou.