23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tmavé lesní ovoce s mascarpone je lahodný dezert, který spojuje bohaté chutě tmavého lesního ovoce s jemností a krémovostí mascarpone sýra. Tento recept je ideální pro milovníky ovocných dezertů s výraznou chutí. S přidáním čerstvého ovoce a špetkou kvalitního vanilkového extraktu, tento dezert zaručuje výjimečnou chuťovou explozi. Připravte si tento lahodný dezert a rozkoštejte se v každém soustu plném lahodného ovoce a krémového mascarpone.
Suroviny
- 400 g tmavého lesního ovoce (např. maliny, ostružiny, borůvky)
- 250 g mascarpone
- 4 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce mléka
- 100 g sušenek (např. piškotů)
- mátové lístky na ozdobu
Postup
- Ovoce důkladně omyjeme a necháme okapat.
- V misce smícháme mascarpone, cukr, vanilkový cukr, šťávu z citronu a mléko. Směs dobře promícháme, dokud nezískáme hladkou konzistenci.
- Sušenky rozdrtíme do jemné strouhanky.
- Do sklenic nebo pohárů postupně vrstvíme ovoce, směs mascarpone a sušenky. Opakujeme, dokud nevyužijeme všechny suroviny.
- Poslední vrstvu ozdobíme několika kousky ovoce a přidáme mátové lístky.
- Dokonale vychladíme v ledničce po dobu minimálně 2 hodin.
- Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou mátou či čokoládovými hoblinkami.