23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte perfektní recept na lahodný pokrm plný chuti? Vyzkoušejte naši úžasnou variantu Cannelloni s ricottou a špenátem. Tato italská specialita vás překvapí bohatou kombinací ricotty a osvěžujícího špenátu, zabalena v lahodných trubicích z těsta. S naším jednoduchým návodem na přípravu nebudete mít žádné problémy při vytvoření této výtečné večeře. Buďte připraveni na okamžitou spokojenost své rodiny a přátel. Nezapomeňte si nachystat sklenku šťavnatého červeného vína k dokonalému doplnění této exkluzivní pochoutky. Zbrusu nový recept, který vas nadchne!
Suroviny
- 12 kusů cannelloni těstovin
- 200 g čerstvého špenátu
- 250 g ricotty
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 plechovka rajčatového pyré
- 100 g strouhaného parmazánu
- 1 lžička sušeného oregána
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Špenát opláchněte a spařte vroucí vodou. Následně ho důkladně osušte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci si rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájený špenát a vařte ho, dokud nezměkne. Poté ho nechte chvilku vychladnout.
- V míse smíchejte ricottu, vařený špenát, polovinu parmazánu, sušený oregáno a dochuťte solí a pepřem.
- Cannelloni těstoviny naplňte připravenou směsí.
- V misce smíchejte rajčatové pyré s trochou vody, s přidáním soli a pepře podle chuti.
- Vložte naplněné cannelloni do pekáčku a zalijte je rajčatovou omáčkou.
- Potravinovou fólií zakryjte pekáček a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Poté odstraňte fólii, posypte zbylým parmazánem a dejte zpět do trouby na zhruba 5 minut, dokud se těstoviny nezarumějí a sýr neztuhne.
- Hotová jídlo nechte chvilku vychladnout před servírováním a poté můžete podávat.