22. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pizza Margherita je klasický italský recept pro lahodnou a jednoduchou pizzu. Tato pizza je pokrytá plátky čerstvé mozzarelly, rajčatovým pyré a bazalkou, což jí dodává lahodnou chuť a vůni. Nejenže je tato pizza rychlá a snadná na přípravu, ale také vás transportuje do slunné Itálie s každým kouskem. Vyzkoušejte tuto tradiční italskou specialitu doma a užijte si lahodný kulinářský zážitek!
Suroviny
- 300 g pizzového těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvá bazalka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Rozválejte pizzové těsto na tenký plát a přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku po celém těstě.
- Na vrch rajčatové omáčky rozložte nakrájenou mozzarellu.
- Pokapejte pizzu olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Pečte pizzu v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, nebo dokud nebude těsto zlatavé a syrovátno rozpuštěna.
- Vyndejte pizzu z trouby a nechte ji trochu vychladit.
- Před podáváním pokrájejte čerstvou bazalkou a podávejte teplou.