22. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura na grilovaného lososa s lahodnou bylinkovou omáčkou je přesně to, co potřebujete pro dokonalý letní večeři. Naučte se, jak grilovat čerstvý losos s chutnou kůží a navrch přidat omáčku plnou aromatických bylinek, která zvýrazní již tak bohatou chuť tohoto oblíbeného ryby. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat zdravé a nadýchané jídlo plné bílkovin, omega-3 mastných kyselin a dalších důležitých živin. Vyzkoušejte náš recept na grilovaný losos s bylinkovou omáčkou a přenesete své grilování na další úroveň.
Suroviny
- 4 filety lososa
- 1 citrón
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Nastrouhejte kůru z citrónu a vytlačte šťávu. Smíchejte kůru a šťávu s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
- Lososové filety osolte a opepřete podle chuti.
- Grilujte filety na předehřátém grilu přibližně 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř růžové.
- Hotové filety lososa přelijte připravenou bylinkovou omáčkou a podávejte ihned.