21. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vínový ragú s bramborovou kaší je výtečný recept, který potěší vaše chuťové pohárky. Hovězí maso je dusené v červeném víně spolu s aromatickou zeleninou a bylinkami, čímž získá bohatou a hlubokou chuť. Maso se poté podává s krémovou bramborovou kaší, která je ideálním doplňkem. Tento recept se hodí jak pro rodinné večeře, tak pro hostiny s přáteli. Připravte si hovězí vínový ragú s bramborovou kaší a nechte se unést kombinací vynikajících chutí.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 2 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 200ml červeného vína
- 400g rajčatového pyré
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mouky
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidáme mouku a promícháme, aby se masa obalila.
- Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud nezmizí alkoholový zápach.
- Přidáme rajčatové pyré, sušený rozmarýn, sůl a pepř.
- Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Přikryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Během vaření občas promícháme a přidáme vodu, pokud je omáčka příliš hustá nebo začíná přichytávat.
- Mezitím uvaříme bramborovou kaši podle oblíbeného receptu.
- Po dokončení vaření ragú ho můžeme servírovat s bramborovou kaší. Dobrou chuť!