20. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na fleky s vepřovým masem? Zde najdete lahodný pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemnými těstovinami ve formě tradičních fleků. S použitím čerstvých bylinek a koření se každý kousek masa stává dokonale aromatickým. Připravte si tento jednoduchý, ale přesto chutný a vydatný pokrm a užijte si výjimečnou večeři.
Suroviny
- 500 g těstovin Fleky
- 300 g vepřového masa (nakrájeného na menší kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- hrst nasekané petrželky
Postup
- Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte k varu. Přidejte těstoviny Fleky a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté sceďte a nechte stranou.
- Ve velké pánvi zahřejte olej na středním ohni. Přidejte nakrájené vepřové maso a osolte a opepřete ho. Smažte, dokud maso není zlatavě hnědé z každé strany. Poté přesuňte maso na talíř a nechte stranou.
- Ve stejné pánvi přidejte na másle nasekanou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule není sklovitá a česnek nevoní. Přidejte mletou sladkou papriku a kmín a smažte dalších 1-2 minuty.
- Přidejte vařené těstoviny Fleky a směs masa zpět do pánve. Řádně promíchejte, abyste všechny suroviny propojili. Vařte ještě 2-3 minuty, dokud se jídlo dobře prohřeje.
- Na závěr posypte jídlo nasekanou petrželkou a podávejte ještě teplé.