19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo-vepřo hovězí směs
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo hovězí směs –⁣ vám přinese potěšení ​na talíři. Nazkoušejte si‍ dokonalé plněné knedlíky, které jsou doplněny šťavnatým směsí vepřového a hovězího masa s nadýchaným zelím. S nasycující kombinací chutí a⁤ jednoduchými instrukcemi, je tento recept skvělou volbou pro rodinné ‌obědy nebo večeře. Připravte si tuto oblíbenou dobroty ve svém ⁤vlastním domově a užijte si autentickou chuť české kuchyně.

Suroviny

  • 500 g vepřového masa
  • 500 g hovězího masa
  • 1 ‍hlávka zelí
  • 400 ‌g houskových knedlíků
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • olej nebo sádlo na smažení

Postup

  1. Maso⁣ nakrájíme ⁣na menší kostky a osolíme. Pak ho zprudka‍ opečeme‌ na oleji nebo sádle.
  2. Zelí nakrájíme na ⁢tenké nudličky a přidáme ho ⁣k masu.⁢ Přidáme​ také majoránku a restujeme, dokud zelí nezměkne.
  3. Vodu osolíme‌ a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme knedlíky, přikryjeme hrníčkem ​a ⁤vaříme 15 minut.
  4. Zklidněnou směs masa a​ zelí podáváme s uvařenými knedlíky.