17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Dušená hovězí kulíšková pokrm je lahodná a výživná večeře, která potěší celou rodinu. Tento tradiční český recept obsahuje křehké hovězí kulíšky, které se podávají v bohaté omáčce plné aroma a chuti. Díky dlouhému dušení je maso měkké a šťavnaté, skvěle se doplňuje s kořenovou zeleninou a bylinkami. Tento pokrm je ideální pro studené zimní večery, kdy potřebujete dostat do těla teplo a energii. Připravte si tento výborný pokrm a užijte si chuť klasiky české kuchyně.
Recept na Dušená hovězí kulíšková pokrm
Suroviny
- 500 g hovězího masa (kostky)
- 2 cibule (nakrájené na plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (na kolečka)
- 2 petržele (na kolečka)
- 2 brambory (na kostičky)
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 250 ml červeného vína
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup
- V hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte maso a osmažte z každé strany.
- Přidejte česnek, mrkev, petržel a brambory. Smažte krátce.
- Přisypte mouku a promíchejte.
- Postupně přilijte vývar a víno. Promíchejte.
- Přidejte sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Zakryjte hrnec a nechte pokrm dusit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso není měkké a zároveň se nedrolí.
- Pokrm podávejte s kuskusem nebo rýží.