16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pečený koroptví vývar je lahodný recept, který podmaní vaše chuťové buňky. S využitím kvalitního masového vývaru a čerstvé koroptve se jedná o dokonalý pokrm pro vyznavače klasické kuchyně. Pečená koroptv je bohatá na přírodní šťávu a měkké maso, které se rozplývá na jazyku. Tento recept je nejen chutný, ale také nabízí zdravé a vyvážené sousto. Vyzkoušejte pečený koroptví vývar a nechte se unést jeho bohatou a naplňující chuťovou explozí.
SEO keywordy: pečený koroptví vývar, recept, masový vývar, koroptv, chutný, zdravé, vyvážené, lahodnost, klasická kuchyně
Suroviny
- 2 koroptve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180°C.
- Koroptve omyjeme, osušíme a zbavíme vnitřností.
- Suroviny na vývar oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme do zlatova.
- Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Smažíme dalších pár minut.
- Přidáme koroptve a zalijeme dostatečným množstvím vody, tak aby byly koroptve ponořené. Osolíme a opepříme.
- Hrnec přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1,5 hodiny, dokud není maso měkké a vývar dobře provaril.
- Hotové koroptví vývar slijeme a můžeme servírovat.