13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
„Hovězí na šťávě je chutný a lahodný recept, který potěší všechny milovníky masa. Jednoduše připravte šťavnaté kousky hovězího, které se pomalu dusí v aromatické omáčce plné dochucovadel. Tento pokrm je zaručeně lahodný a s jemnou texturou, kterou si každý pochutná. Uvařte hovězí na šťávě a nechte se hýčkat tímto vynikajícím jídlem plným chuti a vůně.“
Suroviny
- 500 g hovězího masa (může být libovolná část)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájené kousky masa a opečeme z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přilijeme hovězí vývar, worcesterskou omáčku a hořčici.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Zahříváme na středním ohni, dokud se maso neudělá měkké a šťáva se zredukuje.
- Pokrm je hotový, jakmile je maso měkké a šťáva hustá.