13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna s kdoulí
zdroj: Recepty 24/7




Pečená kachna⁢ s kdoulí je lahodný a⁢ vydatný pokrm, který⁢ zaujme svojí výraznou⁤ chutí a ⁢aromatickou vůní.‌ Připravená kachna je pečená do​ křupava, se ⁣šťavnatým masem a křehkou kůžičkou. Dochucuje se přidáním sladké kdoule,⁢ která tvoří dokonalou ‍kombinaci​ s masem. Tento recept je skvělou volbou pro ‍slavnostní ‍příležitosti nebo pro ⁤zpestření běžného menu.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 500 g ⁢kdoule
  • 2 cibule
  • 4 ⁤stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. Kachnu⁣ opláchněte, osušte a natřete ‌solí, ‌pepřem‍ a majoránkou z obou stran.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na‍ jemno.
  3. Kdoule ‍oloupejte, zbavte⁢ jader⁣ a​ nakrájejte na menší ‍kousky.
  4. V hrnci‍ rozehřejte sádlo a osmažte ⁤na něm ⁣cibuli a česnek, ⁢dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte⁣ nakrájené kdoule a smažte je spolu s cibulí a‌ česnekem‍ asi 5 minut.
  6. Poté přimíchejte sůl,⁢ pepř​ a⁤ majoránku⁢ podle‍ chuti.
  7. Kachnu vložte do ⁢pekáče ‌a okolo ní rozprostřete⁢ směs s kdoulí.
  8. Pekáč ⁣zakryjte⁣ a ⁢dejte péct ⁢do předehřáté‌ trouby na ⁢180°C, na⁣ 2-3 ⁢hodiny.
  9. Během pečení kachnu několikrát přelijte vlastní ‌šťávou z pekáče.
  10. Po upečení‍ nechte kachnu chvíli odpočinout a‌ pak ‌ji podávejte ⁣s přílohou dle vlastního výběru.