11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na červeném víně je lahodný recept, který vás ohromí bohatou chutí a nádhernou vůní. Tato pokrm je ideální pro milovníky červeného masa, které je marinováno ve víně a dochuceno aromatickými bylinkami a kořením. Hovězí maso se připravuje dlouhý čas na nízké teplotě, což zaručuje jeho křehkost a šťavnatost. Po upečení se maso krásně rozpadá, až se doslova rozplývá na jazyku. Hovězí na červeném víně je servírováno s bohatou omáčkou a doplněno přílohou dle vašeho výběru. Tento gastronomický zážitek si rozhodně nenechajte ujít!
Suroviny
- 800 g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek oloupejte a nasekejte, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na rozpáleném oleji osmažte maso z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte cibuli, česnek a mrkev a restujte je spolu s masem asi 5 minut.
- Zalijte červeným vínem a nechte ho vařit, dokud se značná část alkoholu neodpaří.
- Přidejte hovězí vývar, bobkové listy a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Zmírněte plamen na nejnižší stupeň, přikryjte poklicí a nechte dusit asi 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Před podáváním odstraňte bobkové listy a podávejte s rýží nebo bramborami.