8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na hovězí s vínem a kořením je perfektní volbou pro výjimečnou večeři. Kousky měkkého a šťavnatého hovězího masa jsou smíchány se výběrem vybraných koření a zalité sladkým vínem. Během pomalého vaření se všechny chutě sladí a maso se doslova rozplývá na jazyku. Tento recept je takovou vynikající kombinací tradice a moderního přístupu k vaření, která si získá srdce všech gurmánů. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a dopřejte si chuťový zážitek, který si zamilujete!
Suroviny
- 500g hovězího masa (vejce, koleno, krk nebo líčka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 250ml červeného vína
- 500ml vývaru
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažte na kostky nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na menší kousky nakrájené hovězí maso a orestujte z každé strany dozlatova.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, tymián a rozmarýn. Osolte a opepřete podle chuti.
- Zalijte červeným vínem a nechte vařit, dokud víno zhruba nevypaří a nezbude jenom omáčka na dně hrnce.
- Přidejte vývar, zakryjte hrnec a nechte dusit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve studené vodě.
- Servírujte s rýží nebo knedlíky.