5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Máslové brambory s petrželkou.
zdroj: Recepty 24/7

Máslové brambory s ​petrželkou jsou lahodným ​příspěvkem ⁤k vašemu jídelníčku. ⁣Tento tradiční recept spojuje výrazné ‍máslo s⁢ jemnou hloubkou chuti petrželky. Brambory jsou vařené‌ do perfektní ‍měkkosti a ⁤poté smíchány s⁣ rozpuštěným máslem a⁤ čerstvě nasekanou‌ petrželkou, která dodává pokrmu‌ svěží⁣ aroma. Tato chutná příloha ⁤je vhodná ‍k různým pokrmům‌ a dá se ⁤snadno přizpůsobit vašim preferencím. ‌Vyzkoušejte⁢ tento recept ⁢a připravte ⁢si vynikající máslové brambory s petrželkou, které potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 500‌ g brambor
  • 50 g másla
  • 1‌ polévková ‌lžíce ​nasekané petrželky
  • sůl
  • hrst‍ soli

Postup

  1. Brambory oloupejte ⁣a nakrájejte ⁤na menší ⁢kousky.
  2. Přiveďte vodu v hrnci s hrstí soli ‌k​ varu.
  3. Vložte brambory do vroucí vody ‌a vařte ⁤je asi 15 minut, ⁢nebo dokud nejsou měkké.
  4. Mezitím si‌ připravte ‌petrželové máslo. Na ​pánvi rozehřejte⁤ máslo a přidejte nasekanou petrželku.
  5. Orestujte ​petrželku v ⁤másle ‌asi 2-3‌ minuty, dokud nezměkne.
  6. Když jsou brambory uvařené, scedíme je a vrátíme zpět‍ do ⁣hrnce.
  7. Přidejte petrželové máslo a lehce promíchejte.
  8. Pokud je potřeba, dochuťte solí podle chuti.
  9. Máslové brambory s petrželkou ⁢podávejte teplé.