4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte tradiční český recept na oblíbené​ jídlo knedlo-zelo se zelím? Naše jedinečná verze vám nabídne plné chuti a autentického domácího přípravy. Sestejte si nadýchané⁤ houskové knedlíky s lahodnou kapustou se zelím na ‍slanině. Záruka‌ spokojenosti u vašich chuťových pohárků je zaručena. Získejte ⁤inspiraci pro svou další kulinářskou výzvu ‍s naším receptem na knedlo-zelo se zelím.

Suroviny

  • 500 g bramborových knedlíků
  • 500 g​ kysaného ‌zelí
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř podle​ chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou ⁤slaninu dozlatova.
  2. Přidejte ​nadrobno nakrájenou cibuli ‌a ⁢restujte ji, dokud ⁢nezměkne.
  3. Přidejte kysané zelí a dusit​ ho při mírném ohni, dokud se‌ zcela nezměkne (asi 15-20 minut).
  4. Mezitím uvařte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.
  5. Hotové knedlíky sceďte a dejte na ​mísy.
  6. Zelí dochuťte solí, pepřem a přidejte cukr, promíchejte.
  7. Servírujte knedlíky s duseným zelím a slaninou.