4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte tradiční český recept na oblíbené jídlo knedlo-zelo se zelím? Naše jedinečná verze vám nabídne plné chuti a autentického domácího přípravy. Sestejte si nadýchané houskové knedlíky s lahodnou kapustou se zelím na slanině. Záruka spokojenosti u vašich chuťových pohárků je zaručena. Získejte inspiraci pro svou další kulinářskou výzvu s naším receptem na knedlo-zelo se zelím.
Suroviny
- 500 g bramborových knedlíků
- 500 g kysaného zelí
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou slaninu dozlatova.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne.
- Přidejte kysané zelí a dusit ho při mírném ohni, dokud se zcela nezměkne (asi 15-20 minut).
- Mezitím uvařte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.
- Hotové knedlíky sceďte a dejte na mísy.
- Zelí dochuťte solí, pepřem a přidejte cukr, promíchejte.
- Servírujte knedlíky s duseným zelím a slaninou.