3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečený vepřový filek s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Pečený vepřový ‍filek ​s bramborovou ⁤kaší je dokonalá volba ​pro všední den i speciální příležitosti.⁤ Tento recept ⁢vám přináší křehký a šťavnatý vepřový filek, který je perfektně⁤ doplněn klasickou bramborovou kaší. S tímto jednoduchým a chutným jídlem na talíři si užijete dokonalou harmonii‌ chuti a vůně. Připravte⁢ si nepřehlédnutelné jídlo,⁣ které se bude líbit celé rodině.‍

Suroviny:

  • 500 ⁢g vepřového fileku
  • 1 kg brambor
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • sůl a pepř⁢ dle chuti
  • olej na pečení

Postup:

  1. Filek omyjeme a ‍nakrájíme na plátky tloušťky cca 2 cm.
  2. Soli a‌ okořeníme pepřem⁢ z obou stran.
  3. Na rozpálené pánvi rozehřejeme olej ⁢a opečeme plátky fileku z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  4. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na menší kousky.
  5. Brambory vložíme do ‍hrnce, ⁤přisypeme ‍osolenou vodu a uvaříme do měkka, zhruba 20 minut.
  6. Uvařené brambory scedíme a přendáme zpět⁢ do ⁤hrnce.
  7. Přidáme mléko, máslo a osolíme ⁣podle chuti.
  8. Brambory rozmačkáme dohromady s mlékem a máslem přímo ⁢v​ hrnci, dokud nevznikne⁤ hladká kaše.
  9. Pečené⁢ plátky fileku ⁣podáváme s bramborovou‍ kaší.