30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí pečeně v omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pečeně ​v‍ omáčce ‍je lahodné jídlo, ‍které zahrnuje kousky kvalitního hovězího‌ masa dusené⁤ v bohaté ⁣omáčce. Tento recept je perfektní pro ty, kteří si chtějí ​vychutnat vydatné a chutné jídlo. ‌Kombinace měkkého ⁢masa a aromatické omáčky vytváří⁤ neodolatelnou chuťovou explozi. S krok za‌ krokem průvodcem tohoto‍ receptu můžete snadno připravit doma skvělou hovězí pečeně v omáčce. Vyzkoušejte tento jídlo a překvapte ​své blízké dokonale ⁣připraveným pokrmem.

Suroviny

  • 1 ⁤kg hovězího​ masa​ (plece, kýta ‌nebo​ roštěnka)
  • 2 cibule
  • 3⁣ stroužky česneku
  • 1⁣ lžíce ​oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ​lžička ‍sladké papriky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ⁢ml‌ smetany ke šlehání
  • sůl a‍ pepř ⁣podle chuti

Postup

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli⁣ a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte v něm cibuli a ⁤česnek, ​dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte⁤ nakrájené kousky ‍masa a ​opékejte je z⁢ každé strany,⁤ dokud nezezlátnou.
  5. Přisypte mouku a ⁢papriku a za stálého míchání opékejte ⁤ještě asi 2 minuty.
  6. Přilijte vývar ⁣a za‍ občasného ⁣míchání vařte asi 1,5 ‍hodiny, dokud se maso ⁢nezměkne.
  7. Přidejte⁣ smetanu, osolte, opepřete a nechte ‌vařit⁢ ještě​ 5⁣ minut.
  8. Hotovou omáčku ⁣můžete‍ podávat s rýží, knedlíky nebo⁤ bramborami.