30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pečeně v omáčce je lahodné jídlo, které zahrnuje kousky kvalitního hovězího masa dusené v bohaté omáčce. Tento recept je perfektní pro ty, kteří si chtějí vychutnat vydatné a chutné jídlo. Kombinace měkkého masa a aromatické omáčky vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. S krok za krokem průvodcem tohoto receptu můžete snadno připravit doma skvělou hovězí pečeně v omáčce. Vyzkoušejte tento jídlo a překvapte své blízké dokonale připraveným pokrmem.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (plece, kýta nebo roštěnka)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 500 ml vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kousky masa a opékejte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přisypte mouku a papriku a za stálého míchání opékejte ještě asi 2 minuty.
- Přilijte vývar a za občasného míchání vařte asi 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne.
- Přidejte smetanu, osolte, opepřete a nechte vařit ještě 5 minut.
- Hotovou omáčku můžete podávat s rýží, knedlíky nebo bramborami.