30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pečené kuřecí stehno s medovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Pečené kuřecí stehno s medovou glazurou je dokonalý recept pro milovníky chuťových kombinací sladkého a slaného. Toto pikantní jídlo je jednoduché při přípravě a dokonale se ⁣hodí‌ jak pro rodinný oběd, tak i slavnostní⁤ večeři. Kuřecí stehna jsou pečená na křupavou zlatou kůrčičku, která se skloubí s lahodnou medovou⁢ glazurou. Při pohledu⁤ na toto lahodné jídlo neodoláte a⁤ jeho dokonalá kombinace chutí vás okouzlí.

Suroviny

  • 4 ks‍ kuřecích stehen
  • 4 lžíce ‍medu
  • 2⁣ lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Umyjte kuřecí stehna⁤ a osušte ⁢je papírovým ubrouskem.
  2. V míse smíchejte med, olivový olej, sojovou omáčku, česnek, mletý pepř a sůl.
  3. Pokrájejte pokožku na stehnech nožem ve tvaru sítě, aby marináda mohla dobře proniknout do masa.
  4. Stehna⁤ potřete ​marinádou z obou stran a nechte je v mísě odležet nejméně‍ 30 minut (ideálně v chladničce přes noc).
  5. Předehřejte troubu na 200°C.
  6. Připravte plech vyložený pečícím papírem.
  7. Položte marinovaná kuřecí stehna na plech a pečte je v troubě asi 40-45⁤ minut, dokud nejsou ⁢zlatavá a dobře‌ propečená.
  8. Během pečení stehna pokaždé obracejte a potírejte ​zbývající marinádou, aby získala hezkou a lesklou⁢ glazuru.
  9. Po ​upečení nechte ‌stehna chvíli odpočinout a poté podávejte ‌s⁣ přílohou podle vlastního ⁣výběru.