29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné kuřecí rizoto s bylinkovou omáčkou je ideální recept pro milovníky tradičních a jednoduchých jídel. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, aromatického rýže a bohaté bylinkové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept je snadno připravitelný a bude jistě potěšením pro celou rodinu. S využitím kvalitních surovin a správnou technikou vaření můžete být jistí, že si plně vychutnáte jedinečnou chuť tohoto lahodného pokrmu.
Suroviny
- 250g kuřecí prsní filé
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, tymián)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky a osolte a opepřete podle chuti.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
- Do hlubší pánve nebo hrnce přidejte olivový olej a rozehřejte ho.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je z obou stran do zlatova.
- Přidejte rýži a smažte ji s kuřecím masem asi 2 minuty, dokud rýže nezezlátne.
- Postupně přidávejte horký kuřecí vývar a nepřestávejte míchat, aby se rýže vařila rovnoměrně.
- Omáčku vařte asi 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká.
- Přidejte smetanu a čerstvé bylinky a dobře promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé a můžete ozdobit čerstvými bylinkami.