29. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí rizoto s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁣Chutné a lahodné kuřecí rizoto s bylinkovou omáčkou je ideální recept pro milovníky tradičních a jednoduchých jídel. Kombinace ⁢šťavnatého kuřecího masa, aromatického rýže a bohaté bylinkové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept ⁢je snadno připravitelný a ⁢bude jistě potěšením⁣ pro celou‌ rodinu. S využitím kvalitních ‌surovin a správnou technikou vaření můžete‌ být jistí, že si plně vychutnáte jedinečnou chuť tohoto lahodného pokrmu.

Suroviny

  • 250g kuřecí prsní filé
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g rýže
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce⁢ olivového oleje
  • 1 ⁢lžíce čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, tymián)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí‍ prsa nakrájejte na kostičky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
  3. Do hlubší pánve nebo hrnce přidejte ​olivový olej a‌ rozehřejte ho.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  5. Přidejte nakrájená⁢ kuřecí prsa a smažte je z⁢ obou stran do zlatova.
  6. Přidejte rýži a smažte ji s ‍kuřecím‌ masem asi 2 minuty, dokud rýže⁣ nezezlátne.
  7. Postupně přidávejte horký kuřecí ⁣vývar a nepřestávejte míchat, aby se rýže vařila⁤ rovnoměrně.
  8. Omáčku vařte asi 15-20 minut, ‌nebo dokud nebude rýže měkká.
  9. Přidejte smetanu a ‌čerstvé ‌bylinky a dobře promíchejte.
  10. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  11. Servírujte⁢ teplé ‌a můžete ozdobit čerstvými‍ bylinkami.