27. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí soté ve víně je lahodný a lehký pokrm plný chutí. V tomto receptu je kuřecí maso jemně zpracováno a opečené v aromatickém vínu, což dodává jídlu bohatou a lahodnou chuť. Pestrá směs zeleniny, včetně cibule, papriky a mrkve, přidává pokrmu svěží a křupavou texturu. Soté je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a zdravý recept s vynikajícím výsledkem. Vyzkoušejte kuřecí soté ve víně a připravte si skvělou večeři plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa)
- 2 lžíce oleje
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 200 ml bílého vína
- 200 ml vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm kuřecí maso dozlatova. Poté vyjmeme maso z pánve.
- Na stejné pánvi osmahneme cibuli, česnek a žampiony.
- Přidáme maso zpět do pánve a zalijeme bílým vínem a vývarem.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř. Promícháme.
- Povaříme na středním ohni asi 15 minut, dokud se nevyvaří většina tekutiny a maso je měkké.
- Soté podáváme s rýží nebo pečivem.